JuhaniP

Meitä vakoillaan

Minulla on eräs tuttu suomalainen lakimies, joka työskentelee ulkomailla, Jo vuosikausia hän on laittanut sähköpostiensa loppuun kyseisen englanninkielisen kappaleen:

"By adding the words bomb, osama, bin laden and jihad in all your e-mail messages, we keep the boys in american intelligence agencies busy. Have a nice day there guys! "

 

Hänelle ja minulle ei ole ollut epäselvää siis vuosikausiin, että jokainen lähettämämme sähköpostiviesti luetaan USA:ssa koneellisesti.

Lisäksi nämä samat viesti luetaan todennäköisesti koneellisesti myös Kiinassa.

 

Jos sähköposti lähetetään Suomesta, esimerkiksi Soneran palvelimelta, niin se luetaan myös Ruotsissa. Jos viesti sisältää mielenkiintoista tietoa esimerkiksi Nokian matkapuheliverkkojen rakenteista, niin nämä tiedot toimitetaan mitä todennäköisemmin tavalla tai toisella LM Ericsonin edustajalle. Jos sähköpostia lähetetään RuotsinDemokraattien edustajalle, niin sähköpostin lukevat Sapon edustajat.

 

Siis meidän sähköposteja vakoillaan useiden maiden toimesta.

 

Ainut maa maailmassa, joka ilmeisesti tällä hetkellä kykenee vakoilemaan kaikkea maailman puhelinliikennettä on kuitenkin USA. Kiina pyrkii vastaavanlaiseen systeemiin. Siksi Kiinalla on ns. "avaruusohjelma". Avaruusohjelma on sivutuote kiinalaisten satelliitti-ohjelmalle, jonka ensisijainen tarkoitus on sotilaallinen, eli vakoilu.

 

Kiinalainen puolivaltiollinen, armeijaan kytköksissä oleva, telekonserni Huawei asentelee parhaillaan matkapuhelinkeskuksia ympäri eurooppaa. Kuka uskoo ettei puhelutiedot mene reaaliajassa Kiinaan ja kuka uskoo ettei Kiinassa reagoida, jos aihe kiinnostaa?

 

Kuka on seurannut Bourne -elokuvia. Vanhassa Bourne elokuvassa, suomennettu  Meduusan jotain, terroristi soitti puhelun Marokosta eurooppaan ja sanoi sanan pommi. Elokuvassa USAn NSAn virkailija, tietokoneen hälyyttämänä, kuunteli puhelun ja välitti siitä tiedon eurooppaan ja sitten siellä alkoi takaa-ajo-kohtaus.

 

Merkittävää tässä oli että eurooppalaiset tiesivät että niitä puheluita kuunnellaan. Se ei tullut heille elokuvassa yllätyksenä.

 

Miten se voisi tulla yllätyksenä suurten eurooppalaisten valtioiden päämiehille? Ei mitenkään.

 

Tottakai nämä asiat tulevat yllätyksenä Jyrki Kataiselle ja kumppaneille, koska kaikki tuntuu tulevan heille yllätyksenä. Jopa se että aurinko nousee taas huomenna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Jari Reinikka

"Miten se voisi tulla yllätyksenä suurten eurooppalaisten valtioiden päämiehille? Ei mitenkään."

Ei se tulekaan. Nyt vain esitetään yllättynyttä ja ollaan vihaisia.

Juhani Piironen

Siitähän tässä on kyse.

Kaikki paitsi Katainen ovat olleet tietoisia.

Jari Reinikka

Niin. En kuitenkaan usko, että nämä pilipali poliitikot, mep:it sun muut ovat oikeasti olleet tietoisia tästä, mutta kyllä päättävissäpöydissä on tästä tiedetty. Luonnollisesti.

Juhani Piironen

Sanottakoon ettei minulla ole mitään tätä Snowdenia vastaan. On mukavaa että hän kertoi kaikille mitä tapahtuu.

Hän nyt vaan tuli rikkoneeksi lakia kotimaassaan.

Häntä ei tuomita kuitenkaan todennäköisesti kuolemaan. Ja hän todennäköisesti jopa pääsee vapaaksi josaain vaiheessa.

Kiinassa hän olisi jo kuollut, jos olisi kiinalainen vakooja, joka paljastaa tietoja ulkomaalaisille.

Ketäpä nämä kuolleet kiinalaiset kiinnostaa? Ei ainakaan vasemmistoa.

Mauri Hyhkö

Kiinalla on nettivakoilujärjestelmänsä, jota myös Nokia on lehtitietojen mukaan ollut kehittämässä: https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Juhani Piironen

Olisi mukavaa, nyt kun Nokia omistaa kokonaan NSN:n, että Nokia voisi vakoilla vähän Suomen puolestakin.

Voitaisihan me vaikka kopioida noita Ericssonin piirustuksia, vähän niinkuin vastavuoroisuuden periaatteella :).

Sinänsä kyllä surullista että jotkut kuolevat nykyaikana mielipiteitensä vuoksi esimerkiksi Kiinassa ja arabimaissa.

Suomessahan mielipiteistä voi saada vain kaksi vuotta vankeutta. Ei sentään tapeta.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Valitettavasti Nokia ei lähtenyt NSAn kelkaan alun perin, silloin XXX US agencyn ei olisi tarvinnut tehdä ao. operaatiota tappaakseen ulkopuoliset ja riippumattomat käyttöjärjestelmät, jossa siis Nokian ydinbusiness meni samalla.. Olisi vaan luovutettu tiedot suoraan tai sopivilla takaporteilla niin Nokia porskuttaisi edelleen.

Mauri Hyhkö

Kannattaa myös lisätä näiden lisäksi; "Falun Gong, Free Tibet, viva Dalai Lama, down with Putin, Hodorkowsky new Russian president", niin pääsee muidenkin listoille.

Juhani Piironen

Minua itseasiassa vähän potuttaa kun se lisäilee noita sinne loppuun. Ihan asiallisen viestin lopussa saattaa olla ihan mitä tahansa, testaustarkoituksessa.

Sitten sitä on listoilla. Mitäpä jos siitä on joskus jossain päin haittaa vaikka rajatarkastuksissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuttuni pitää varmaan vieläkin ateljeetaan entisessä jenkki-imperialistien safe housessa Bonnissa. Seinissä on IHAN OIKEAA FOLIOTA tai vastaavaa.

Toimituksen poiminnat